Vielä hiukan uunilämpimät mokkapalat maistuvat suussa sulaville niin arkena kuin juhlassa. Mokkapalat voi maustaa luovasti; erilaisilla likööreillä tai maustetuilla suklailla.
Ainekset kymmenelle
Pohja
- 3 kananmunaa
- 150 g leivontamargariinia
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 dl kermakahvia
Kuorrutteeseen
- 1/2dl kahvia kuumana
- 75g normaalisuolaista voita
- 5 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 5 dl tomusokeria
- 3 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
- 75g tummaa suklaata raastettuna
- nomparelleja
Ota voit ja margariinit huoneenlämpöön. Keittele vahvat kahvit.
Mittaa mokkapalojen pohjaa varten kuivat aineet kulhoon. Yhdistä sinne myös margariini ja sitten munat. Vaivaa löysäksi taikinaksi. Voipaperi uunipellin päälle, levittele taikina siihen tasaiseksi kerrokseksi ja paista 200 C ja 15-20 minuuttia riippuen uunista. Varo ettei kärähdä.
Lämmitä kahvia kattilassa jos on päässyt jäähtymään. Ota pois liedeltä ja sekoita voi ja muut kuorruteainekset joukkoon. Täytyisi saada peilinsileä ja notkea kuorrute mokkapalojen päälle.
Levitä kuorrute mokkapaloille ja koristele raasetetulla suklaalla ja nomparelleilla.