Mokkapalat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Vielä hiukan uunilämpimät mokkapalat maistuvat suussa sulaville niin arkena kuin juhlassa. Mokkapalat voi maustaa luovasti; erilaisilla likööreillä tai maustetuilla suklailla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kymmenelle

Pohja

  • 3  kananmunaa
  • 150 g  leivontamargariinia
  • 3 dl  sokeria
  • 5 dl  vehnäjauhoja
  • 4 rkl  tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl  leivinjauhetta
  • 2 tl  vanilliinisokeria
  • 2 dl  kermakahvia

Kuorrutteeseen

  • 1/2dl kahvia kuumana
  • 75g normaalisuolaista voita
  • 5 rkl  tummaa kaakaojauhetta
  • 5 dl tomusokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria

Pinnalle

  • 75g tummaa suklaata raastettuna
  • nomparelleja

Ota voit ja margariinit huoneenlämpöön. Keittele vahvat kahvit.

Mittaa mokkapalojen pohjaa varten kuivat aineet kulhoon. Yhdistä sinne myös margariini ja sitten munat. Vaivaa löysäksi taikinaksi. Voipaperi uunipellin päälle, levittele taikina siihen tasaiseksi kerrokseksi ja paista 200 C ja 15-20 minuuttia riippuen uunista. Varo ettei kärähdä.

Lämmitä kahvia kattilassa jos on päässyt jäähtymään. Ota pois liedeltä ja sekoita voi ja muut kuorruteainekset joukkoon. Täytyisi saada peilinsileä ja notkea kuorrute mokkapalojen päälle.

Levitä kuorrute mokkapaloille ja koristele raasetetulla suklaalla ja nomparelleilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi