Mojokastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Ainekset, noin 1,5dl

  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 pieni pala paahtoleipää (jos haluat enemmän rakennetta)
Vinkki: Vihreän mojokastikkeen saat, kun vaihdat paprikan pois ja tilalle; 1 puska korianteria + 1 puska persiljaa.
Pese paprika. Poista kanta ja siemenet.
Laita silppuriin ja kaada oliiviöljyä perään. Hurauta hienoksi. Lisäile loput ainekset ja aja hyvin tasaiseksi. Palalla vaaleaa leipää saat halutessasi mojokastikkeeseen lisää rakennetta. Lisää sitä pieninä paloina ja aja kunnolla sekaan.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi