Mintun ja limen aromien sävyttämä mojito-juustokakku on erinomaisen raikas päätös aterialle. Tässä jälkkäriä on kevennetty vaihtamalla osa juustosta rahkaan.
Ainekset kahdeksalle
Maustesiirappi
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- tuoretta minttua 4-5 oksaa
Pohja
- Domino Minttu -keksejä
- 40g sulatettua voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl rahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 limen mehu sekä raastettu kuori
Koristeluun
- 1 lime
- mintun lehtiä
Mittaa kaikki maustesiirapin ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15 minuuttia). Anna siirapin jäähtyä hieman. Poista mintun oksat ja vaniljatanko.
Murskaa keksit jauheeksi monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja lisää limen mehu ja raastettu kuori.
Liuota liivatelehdet lämpimään siirappiin ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Peitä mojito-juustokakku kelmulla ja pidä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
Koristele valmis mojito-juustokakku limelohkoilla ja mintun lehdillä.