Minestronekeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Minestronekeitto vähentää ruokahävikkiä. Tähän voi nimittäin käyttää kaikki ne pastapussin pohjat ja jääkaapissa lojuvat vihannekset.

Ainekset kahdeksalle

  • 2 dl pastapussin pohjia (tai pientä keittopastaa)
  • 2 litraa vettä
  • 100g pekonia
  • 1 tlk valkoisia papuja
  • 3 tuoretta tomaattia tai 1 tölkki hyvälaatuista murskaa
  • 3 oksaa varsiselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100g kevätsipulia tai purjoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 koura parmesaaniraastetta
  • 2-4 tl suolaa
  • pippuria
  • lehtipersiljaa tai basilikaa

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Suolaa reippaasti. Kuutio tomaatit hyvin pieneksi ja laita veteen.

Kaada paputölkistä ylimääräistä lientä pois ja pavut keittoon. Kuori ja silppua kaikki kasvikset. Laita keittoon kiehumaan. Kuori välillä vaahtoa pois. Silppua pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Mausta reippaalla pippurilla. Lisää pekoni rasvoineen keittoon.

Laita pastat pussiin ja nuiji kaulimella pieneksi. Voit tehdä tämän myös huhmareessa. Kun pasta on pieninä palasina, lisää ne keittoon ja keitä niin kauan, että pasta on kypsää.

Nosta minestronekeitto pöytään odottelemaan. Silpusta keiton tekeytyessä lehtipersilja ja raasta parmesaani. Tarjoa ne minestronekeiton päällä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi