Mifu-pasta saa makua pecorinosta, sitruunasta ja paahdetusta tomaatista. Jos et tiedä mitä mifu on, niin ajattele sitä isompirakeisena raejuustona. Ne on näitä nykyajan ruokavillityksiä.
Ainekset neljälle
- 400g spagettia
- 200g mifua
- 50g pecorinoa paloiteltuna
- 4 tomaattia
- basilikapuska
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Halkaise tomaatit kannan kohdalta ja laita leikkuupinta alaspäin pannulle paistumaan. Laita 1 rkl oliiviöljyä pannuun niin ei tarraa tomaatti kiinni.
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä napakaksi. Siivilöi ja pyöräytä hiukan oliiviöljyä kyytiin ettei pasta paakkuunnu.
Sekoita mifu, paloiteltu pecorino-juusto ja purista sitruunan mehu pastan sekaan. Mausta mustapippurilla.
Nosta mifu-pasta annoksiksi lautasille. Laita 2 paistettua tomaatin puolikasta per annos ja basilikaa koristeeksi.