Metsästäjänleipä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kunnon metsästäjänleipä käy hyvin lounaasta tai kevyemmästä illallisesta. Parasta tulee tietysti syksyllä tuoreista sienistä.

Ainekset neljälle

  • 4 siivua kunnon maalaisleipää
  • 4 x 100g possun ulkofilee
  • voita
  • oliiviöljyä
  • 2 dl valinnaisia sieniä (kantarelli, suppilovahvero, herkkusieni etc.)
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli

Sienikastikkeen mausteet

  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/2 tl rakuunaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • timjamia tai persiljaa

Leikkaa sipuli hienoksi. Sama juttu sienille.

Laita paistinpannulle 2 rkl oliiviöljyä ja paahda leivät kummaltakin puolelta rapeaksi. Suolaa hennosti. Nostele leivät lautasille odottamaan.

Lisää samalle pannulle voita ja paista possun ulkofileisiin väri pintaan. Lisää sipulit possun sekaan ja kuullota kullanväriseksi. Lisää sienet, paista hetki ja lisää sitten kerma ja mausteet. Kun possu on kypsä, nosta ne leipien päälle. Lusikoi myös kermakastikkeet annoksien päälle.

Koristele metsästäjänleipä tuoreella timjamilla tai persiljasilpulla ja tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi