Metsästäjänleike

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Metsästäjänleike ei jäänyt 80-luvun huoltoaseman hämärään, vaan on aivan upea ruoka laittaa vaikka sunnuntailounaaksi.

Ainekset neljälle

  • 4 x 150g possun ulkofileepihvi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa
  • voita

Sienimuhennos

  • 2 dl valinnaisia sieniä (kantarelli, suppilovahvero, herkkusieni etc.)
  • 2 dl kermaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/2 tl rakuunaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Leikkaa possu pihveiksi. Nuiji lihanuijalla sentin paksuisiksi leikkeiksi. Suolaa kunnolla ja jätä odottelemaan.

Silppua sipuli hyvin pieneksi. Kuullota voin kanssa kastikekattilassa kullankeltaiseksi. Lisää sienet, kerma ja mausteet. hauduttele sienimuhennos miedolla lämmöllä sakeaksi.

Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja ja toiselle korppujauhoja. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja sekoita kunnolla.

Paneroi leikkeet pyörittämällä niitä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.

Kunnon paistinpannu kuumaksi ja siihen voita reippaasti. Paista metsästäjänleikkeet nopeasti kummaltakin puolelta rapeaksi. Näin ohueksi nuijittu possu kypsyy todella nopeasti. Paista kypsäksi – älä purukumiksi.

Aseta metsästäjänleike lautaselle ja viereen sienimuhennosta – vaikka eri kiposta tarjoiltuna, niin panerointi ei lässähdä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Jukka Ruokonen -

    Aikanaan 60 ja 70 luvulla kun Metsästäjänleike oli suosittu ravintola-annos. Sitä ei koskaan paneroitu korppujauhoilla niin kuin ei mitään muutakaan leikettä johon tuli kastike (lämmin) Paneeraus oli ns, Oskarin paneeraus eli vehnäjauho-muna-vehnäjauho. Ja muutenkin paneerattu leike on aina paras paistaa joko laardissa…tai öljy..nokare voita seoksessa. Pelkkä voi imeytyy paneeraukseen…ja se ei ole tarkoitus. Leikkeen on tarkoitus kypsyä rasvassa ..ei imeä sitä itseensä . Korppujauhotetut leikkeet kuuluu jopa kuivata puhtaaseen pyyhkeeseen paistamisen jälkeen..liiasta rasvasta. Wieninleikkeen pitäisi pysyä vaakaasennossa kädessä paiston jälkeen. 😂😂👍

  2. Jukka Ruokonen -

    Teillä on aivan loistavat sivut ja reseptitkin on pääsääntöisesti herkullisia….olen niistä antanutkin positiivista palautetta. Mutta että noi teidän vanhat reseptit 70 80 ja 90 luvulta. Ne eivät tuo sen ajan parhaita puolia esiin. Tarkoitan sen ajan ruoanvalmistusta ravintoloissa korkealla tasolla…joka oli siihen aikaan sitä että kalat tulivat aamulla tuoreina ja sätkivinä keittiöön….naudan ruhot neljänneksinä..lampaat ruhoina keittiön kylmähuoneeseen asetettavaksi…kunnes pilkotaan.

Kommentoi