Metsämiehen pyttipannu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Metsämiehen pyttipannu kelpaa vaikka juhliin. Poronkäristysliha on ensimmäinen vaihtoehto – tosin arvokasta. Karvalakkimallin voi tehdä myös riistakäristyksestä, joka tyypillisesti on Uudessa-Seelannissa kasvatettua saksanhirveä, eli yhtä vähän riistaa kuin porokin.

Ainekset neljälle

  • 250g poronkäristystä tai riistakäristystä
  • 1-3 dl lager-olutta
  • 100g pekonia
  • sipuli
  • 4 porkkanaa
  • 8 puikulaperunaa
  • 2 siivua ruisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 prk smetanaa
  • tuoretta timjamia ja persiljaa
Ota poronkäristys sulamaan hyvissä ajoin. Kuori ja kiehauta porkkanat ja perunat lähes kypsiksi. Laita jäähtymään leikkuulaudalle ja paloittele pieneksi.
Silpusta kourallinen timjamia ja persiljaa. Sekoita ne smetanan joukkoon.
Kuori valkosipuli, halkaise ja hinkkaa sillä leipäsiivuihin kunnolla makua. Paloittele leipä kuutioksi ja paahda pannulla 1 rkl voin kanssa rapeaksi. Siirrä sivuun.
Pilko pekoni ja laita pannulle tirisemään. Kuori ja silpusta sipuli myös pannulle. Kun pekoni on hiukan rapeutunut, leikkaa pannulle siivu voita, lisää poronkäristys ja paista pintoihin väri. Kaada pannulle lager-olutta ja keittele käristysliha kypsäksi. Poronliha vaatii n. 3 dl ja vähintään 30 minuuttia aikaa. Saksanhirvestä tehty riistakäristys tulee nopeammin ja pienemmässä nestemäärässä. Kun liha on kypsää, lorauta ylimääräiset nesteet pannulta pois.
Lisää paloitellut perunat, porkkanat ja 1 rkl voita.
Pyörittele ja paista reippaalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kasaa metsämiehen pyttipannu lautasille annoksiksi; lisää päälle leipäkuutioita ja yrttismetanaa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi