Merirosvolaiva-kakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Lasten synttäreiden näyttävä herkkukakku, jonka lumoa lisää palavat “tykit” kyljessä.

Ainekset kymmenelle

Pohja

  • Perinteinen sokerikakkupohja eli
  • 1 Lasi munia
  • 1 lasi sokeria
  • 1 lasi vehnäjauhoja  (osa voi olla perunajauhoja, niin saat kuohkean kakun)
Täyte ja kuorrute: 
  • 4-5 dl kermaa
  • 1 prk lemon curdia
  • kaakaojauhetta
  • sokeria
Koristeiksi

  • Suklaapalloja
  • Konvehdit (kylkeen)
  • suklaaputkia (kaiteiksi)
  • Coctailtikut mastoiksi ja paperia purjeiksi

Vaahdota kerma ja ota kuorrutukseen tarvittava vaahto erikseen. Sekoita kerma ja lemoncurd ja lisää makusi mukaan sokeria.

Kuorrutuskermaan lisätään siivilöity kaakaojauhe, näin saat laivaan ruskean värin.

Kun pohja on jäähtynyt, irroita kakku varovasti vuuasta ja puolita kakku keskeltä. Puolikkaat pohjat voit vielä halkaista kolmeen osaan, joihin levitetään täyte.

Leikkaa pyöreästä puolesta siivu pois, että saat laivan pysymään pystyssä. Nosta nyt puolikkaat kakkulautaselle ja kuorruta pinta. Vedä tikulla tai veitsen kärjellä viivat laivan kylkiin ja lattiapintaan.
“Sikarikekseistä” saat laivan kannelle kaiteet ja purjeet paperista ja bambutikuista.

Tykkikynttilät voit painaa konvehteihin. Jos konvehdit eivät pysy, työnnä bambutikku konvehtiin ja toinen pää kakun sisälle. Koristele kakku omien ideoidesi mukaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi