Merimiespihvit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Merimiespihvit on niitä ruokia, joka hautuu uunissa sillä aikaa kun istut saunassa. Oluessa haudutettu pataruoka toimii loistavasti kokonaisten etikkapunajuurien kaverina nautittuna. Ja tietysti oluen.

Ainekset kuudelle

  • 500g naudanpaistia
  • 8 perunaa
  • 3 sipulia
  • 3-5 dl olutta (ei katkeroinen)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl maustepippuria
  • persiljaa koristeeksi

Siivuta naudanpaisti ohueksi lastuiksi. Paista lihan pintoihin pannulla ruokaöljyssä hiukan väriä. Mausta liha suolalla sekä pippureilla.

Kuori perunat ja siivuta ohueksi. Sama juttu sipulille, Kasaa ruoka uunipataan; laita kerroksittain sipulia, naudanpaistia ja perunaa. Tee monta kerrosta.

Siivuta voita päällimmäiseksi, että merimiespihvit eivät kuivu uunissa. Huuhtaise pannu pullollisella olutta ja kaada pataan nesteeksi.

Laita kansi päälle ja paahda merimiespihvejä 200C asteisessa uunissa reilun tunnin verran.

Ota kansi pois ja paista grillivastuksen alla rapea kuori ruokaan. Anna jäähtyä hetken verran pöydässä, koristele persiljasilpulla ja tarjoa etikkapunajuurien kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi