Melanzane alla parmigiana – Munakoisovuoka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Melanzane alla parmigiana on juustoisuutensa ansiosta mainion tukevaa kasvisruokaa. Se on vähän kuin moussaka, mutta ilman lihaa.

Ainekset kuudelle

  • 2 isoa munakoisoa, noin kilo
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 kouraa parmesaaniraastetta
  • 3 palloa mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 tlk tomaattimurskaa (hyvälaatuista)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl timjamia
  • suolaa ja pippuria

Vinkki: melanzanen voi tehdä munakoison sijaan myös kesäkurpitsasta

Leikkaa munakoisot sentin siivuiksi. Levitä leikkuupinnoille reippaasti suolaa. Keitä tomaattikastiketta kokoon vartin verran. Siivuta mozzarella hyvin ohueksi. Raasta parmesaani.

Kun munakoisot ovat “itkeneet” ylimääräiset nesteet pihalle, painele ne talouspaperilla.

Kaada uunivuoan pohjalle reippaasti oliiviöljyä. Sitten kerros munakoisoja, jonka päälle ripotellaan hiukan vehnäjauhoja, sitten tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Tee niin monta kerrosta kun aineksia riittää.

Laita päällimmäiseksi tomaattikastiketta, korppujauhoja ja parmesaania. Paista melanzanea 180C uunissa kolmisen varttia. Anna ruoan jäähtyä ja vetäytyä reippaasti ennen kuin se tarjoillaan. Koristele melanzane basilikalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi