Meksikonpata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Meksikonpata tarjoaa oivallisen loppusijoituspaikan eiliselle riisin lopulle. Tämä on vähälihaista hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Ainekset neljälle

  • 300g sika-nautajauhelihaa
  • 3-4 dl kypsää riisiä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 iso sipuli
  • 400g herne-maissi-paprikaa
  • 1 sitruuna
  • chiliä maun mukaan tuoreena, jauheena tai tippoina.
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ranskankermaa ja persiljaa kaveriksi
Kuori ja silpusta sipuli pieneksi kuutioksi.
Ota reippaan kokoinen pannu ja laita sipuli öljyn kanssa kuullottumaan. Silpusta mukaan valkosipuli ja jauha mustapippuri.
Kun sipuli on makeaa, laita jauheliha sekaan. Sotke pieneksi ja paista nopeasti hiukan väriä sinne tänne. Lisää jauhettu korianteri, sokeri, suola ja chili lihalle.
Lisää kypsä riisi pannulle ja kaada tomaattimurska koko komeuden päälle. Hella täysille. Sekoita hyvin ja lisää herne-maissi-paprikat. Purista sitruunasta mehu ruokaan ja kiehauta meksikonpata muutamassa minuutissa valmiiksi. Koristele annokset ranskankermalla ja persiljalla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi