Mausteinen couscous

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (76 arviota)
Loading...

Couscous (tai tuttavallisemmin meillä kuskus) on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä varustettuna tästä tulee loistava ruoka sellaisenaan. Toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Ainekset neljälle

  • 2 dl couscous -ryynejä
  • 4 dl kanalientä
  • 1 sipuli
  • 200g herne-maissi-paprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl currya
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 50 g rusinoita
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä

Koristeeksi

  • Jogurttia
  • granaattiomenaa
  • lehtipersiljaa

Vinkki: Couscousin kanssa voi käyttää mielikuvitusa ja lyödä mukaan mitä jääkaapista löytyy. Niin vegeä kuin lihaakin. Hävikkiruokaa siis parhaimmillaan.

Kiehauta kanaliemi ja herne-maissi-paprika kattilassa. Ota levyltä pois ja kaada couscous joukkoon. Anna turvota muutama minuutti. Lisää sitten nokare voita ja sekoita.

Kuutioi sipuli ja ruskista pannulla reippaassa öljyssä. Lisää mausteet. Paahda hetken aikaa makujen irrottamiseksi.

Sekoita couscousin joukkoon. Lisää sitten tomaattipyre ja rusinat. Mausta couscous suolalla ja lisää öljyä, jos haluat ruuasta notkeamman.

Aseta mausteinen couscous tarjoiluastiaan ja koristele jogurtilla, granaattiomenan siemenillä ja lehtipersiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi