Mätileivät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 palaa vehnäpaahtoleipää
  • 100g siian mätiä (jos hinta hirvittää niin levämäti käy myös)
  • 1 punasipuli
  • 1 prk smetanaa
  • 1 koura tilliä

Vinkki: Mätileivät voi tehdä myös saaristolaislimpusta.

Jos haluat oikein fiinit leivät, niin leikkaa reunat pois. Voit vetää jopa stanssilla pyöreäksi.

Kuori ja hienonna sipuli mikroskooppisen pieneksi silpuksi.

Laita lautaselle paahtoleipä, levitä siihen smetanaa. Tee kahdella lusikalla siian mädistä “kvenelli” ja aseta smetanan päälle.

Ripottele sipulisilppua päälle ja revi muutama tillinoksa koristeeksi. Tarjoa mätileivät heti, etteivät ne ehdi pehmentyä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi