Massaman curry

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (45 arviota)
Loading...

Massaman curry sopii suomalaiselle hyvin. Siinä kun on perunaakin! Jauha currytahna itse tai osta kaupasta valmiina.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400 g naudan tai possun paistisuikaleita
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 3 sipulia
  • 3 perunaa
  • 2-3 rkl masaman currytahnaa (voi ostaa valmiina tahnana tai jauhaa morttelissa alla luetelluista aineksista)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tamarindia (tai sitruunamehua)
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl öljyä
  • 3 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Massaman currytahna

  • 1 kpl sitruunaruoho
  • 2 – 5 kuivattua punaista chiliä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 5 valkosipulinkynttä

Leikkaa liha wok-suikaleiksi. Kuori sipulit ja lohko neljään osaan. Kuori ja kuutio perunat. Silpusta valkosipuli.

Kuumenna wok. Lorauta pohjalle öljy ja 1 dl kookosmaitoa. Anna kiehua hetki. Lisää currytahna ja sekoita tasaiseksi.

Paista lihoihin nopeasti väriä. Lisää valkosipulisilppu, loput mausteet, vesi ja perunakuutiot. Keitä niin kauan että vesi on lähes haihtunut ja perunat kypsiä. Lisää vettä jos uhkaa kuivua ennen aikojaan.

Heitä joukkoon sipulit ja loppu kookosmaito. Kiehuta massaman curry uudelleen ja nosta pöytään tekeytymään 10 minuutiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi