Masala dosa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Putkimiehen lounas Intialaiseen tapaan. Monimutkainen tehdä aluksi, mutta harjoitus tekee mestarin.

Viimeksi päivitetty

Ainekset / 6 Dosaa

  • 1 dl riisiä
  • 1/2 dl keltaisia linssejä
  • 1 dl valkoisia linssejä
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl sarviapilan siemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 dl vettä

Täyte

  • 4 isoa perunaa
  • 2 iso sipuli
  • 2 rkl luonnon jogurttia
  • 1 chili
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • suolat pippurit
  • öljyä

Liota linssejä ja riisejä + 3dl vettä yön yli.

Jauha ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää vettä jos tarvitaan. Pitäisi olla suunnilleen lettutaikinan paksuista.

Valmista täyte. Kuullota sipulisilppu mausteiden kanssa reilussa öljyssä. Lisää kuutioidut perunat ja freesaa muutama minuutti. Lisää sitten jogurtti ja anna hautua miedolla lämmöllä perunat kypsiksi.

Ota mahdollisimman iso ja matalareunainen pannu (lettupannu hyvä). Kuumenna se keskikuumaksi.

Laita hiukan öljyä pannuun. Lorauta kuudesosa taikinasta pannulle. Pyöritä taikina tasaiseksi letuksi. Lisää pintaan öljyä ja tasoita pinta paistolastalla hyvin ohueksi. Ei hätää – dosa irtoaa kyllä pannulta kun on kypsä.

Kun dosa on nätin kullanruskea, iske täytettä keskelle levyä, rullaa paistolastan kanssa masala dosa putkeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi