Marokkolainen salaattilautanen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Marokkolainen salaattilautanen “chalada” on täynnä reipasta makua, väriä ja iloa. Koko komeuden kruunaa sitruunainen ja makean karvas salaatinkastike, johon tässä reseptissä käytetään appelsiinimarmeladia.

Ainekset kuudelle

  • 1 tlk kuorittua paprikaa
  • 6 tomaattia
  • 12 pepperonipaprikaa
  • kevätsipulia
  • lehtipersiljaa

Salaatinkastike

  • 1 rkl appelsiinimarmeladia
  • 1 luomusitruunan mehu ja kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa
  • 1/2 tl suolaa

Aloita salaatinkastikkeesta: Pese sitruuna ja raasta kuori kulhoon. Purista mehut kulhoon. Silppua valkosipuli hyvin pieneksi. Sekoita kastikeainekset ja jätä tekeytymään.

Valuta paprikat ja pepperonit. Halkaise tomaatit ja poista kanta. Kuutioi salaattiainekset reiluun kokoon ja asettele laakealle lautaselle tasaisesti.

Kaada salaatinkastike päälle. Koristele marokkolainen salaattilautanen revityllä lehtipersiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi