Marokkolainen kasvismureke

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (57 arviota)
Loading...

Marokkolainen kasvismureke on sen verran tuhti, ettei metsuriakaan haittaa lihan puuttuminen. Oikeilla lisukkeilla tämä on suorastaan juhla-ateria.

Ainekset kuudelle

  • 2 tlk kikherneitä (tai tuoreita esivalmisteltuna)
  • 2 dl bulguria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tahinia
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1-2 rkl ras-el-hanout maustesekoitusta (löytyy jo hyvin kaupasta)
  • 1 sitruunanmehu
  • 1 puska persiljaa

Uuni päälle 200 astetta.

Laita kattilaan 3 dl vettä ja kiehumaan. Kun vesi kiehuu, laita bulgur ja oliiviöljy kattilaan ja sekoita. Nosta liedeltä.

Laita loput ainekset silppuriin (vain puolet persiljasta) ja hurauta tasaiseksi. Katso että bulgur on imenyt kaiken nesteen. Jos ei, niin kaada ylimääräinen pois. Sekoita bulgur ja kikhernemassa kattilassa.

Öljyä leipävuoka (silikoninen on tosi hyvä) ja kaada kasvismurekemassa sinne. Taputtele tasaiseksi.

Paista kasvismureke 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia niin että pinta on rapsakka. Anna murekkeen jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leikkuulaudelle, jossa sen voi siivuttaa.

Asettele marokkolainen kasvismureke tarjolle ja koristele persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Ei kyllä ole ras-el-hanout-maustetta kaupoissa. Kiersin keskikokoiset S-marketit ja K-marketit läpi, eikä kummassakaan oltu kuultukaan. Prismasta varmaan löytyy, mutta ei pienemmistä.

  2. Ei ollut ras-el-hanoutia Prismassakaan, tiedoksi vain jos joku tätä aikoo tehdä (kun ohjeessa luvataan, että löytyy helposti). Mutta tuo mausteen ohje on helppo, voi tehdä itsekin. Kiitos!

Kommentoi