Marjavanukas

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.

Ainekset neljälle

  • 150g vadelmia, mustikoita tai mansikoita (pakasteetkin käy)
  • 3 dl piimää
  • 2 liivatetta
  • 3 rkl kermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kermavaahto

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat, mutta jätä muutama koristeeksi.

Kiehauta 3 rkl kermaa, purista liivatteet kuivaksi ja sekoita ne kuumaan kermaan. Kaada liivate-kermaseos piimän joukkoon. Sekoita marjat ja sokerit myös mukaan.

Jaa marjavanukas tarjoiluastioihin, kelmuta, ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Nosta vanukkaat jääkaapista. Sekoita kermavaahto ja tarjoa se marjavanukkaan kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi