Marinoidut oliivit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Ainekset kuudelle

  • 200g hyvälaatuisia vihreitä tai ruskeita oliiveja (mustat ovat heikkolaatuisia ja värjättyjä)
  • 1 luomusitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl mustapippuria (rosee tai viherpippurilla saat myös mukavan säväyksen)
  • 1/2 tl kuminansiemeniä
  • 1 koura lehtipersiljaa
  • 1/2 dl hyvälaatuista oliiviöljyä

Vinkki: oliivien marinoinnissa voi käyttää mielikuvitusta. Chiliä, erilaisia yrttejä, jouluisia mausteita, anjovista jne.

Laita oliiviöljyt siivilään, huuhtele ja kuivaa.

Pese sitruuna ja leikkaa kuori talteen. Purista mehu kulhoon. Silppua kuori mehun sekaan.

Jauha pippuria mausteeksi ja lisää kuminansiemeniä. Silppua persiljaa ja valkosipulia kyytiin.

Sekoita oliivit mukaan ja lorottele oliiviöljyä päälle. Marinoi kylmässä vähintään pari tuntia, välillä käännellen.

Aseta marinoidut oliivit tarjolle ja koristele persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi