Marinoidut munakoisot

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Marinoidut munakoisot ovat makumatka välimeren keittiöön. Erityisesti Kreikan suunnalla munakoiso on suosittu raaka-aine, eikä suotta.

Ainekset neljälle

  • n.700 g munakoiso
  • 2 tl suolaa
Marinadi
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • 1/4 tl jauhettua muskottia
  • 1/2 tl  tulista paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • tuoretta persiljaa koristeeksi
Pese munakoiso huolellisesti. Leikkaa 1,5cm siivuiksi leivinpaperin päälle. Suolaa siivut kummaltakin puolelta ja jätä “itkemään”.
Laita uuni päälle 250C astetta. Sekoita marinadiainekset.
Kun uuni on kuuma, kuivaa munakoisot painelemalla niitä talouspaperilla. Paista munakoisot uunissa noin 10 minuuttia. Käännä välillä.
Kun munakoisot ovat jäähtyneet, pyörittele marinadissa ja nosta jääkaappiin kelmun alle maustumaan vähintään 2h. Voi olla hyvin seuraavaan päivään.
Asettele marinoidut munakoisot tarjolle ja silppua persiljaa koristeeksi.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi