Marinara-tomaattikastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (41 arviota)
Loading...

Marinara-tomaattikastike on se jota löytyy “mamman” kaapista aina. Sitä käytetään lasagneen, pizzaan, keittoihin jne. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa.

Ainekset (n.2dl)

  • 1 tkl tomaattimurskaa TAI 500g tuoreita tomaatteja (siemenet pois kaltattuna)*
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli (hienonnettu)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria reilusti

*Kesällä marinaraa voi tehdä kotimaisista luomu- tai toritomaateista. Muuten hyvälaatuinen purkkimurska (esim. Mutti) on parempaa ja huikean paljon edullisempaa.

Kuullota pieneksi silputtua sipulia kattilassa muutama minuutti. Älä ruskista.

Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia lisää.

Lisää loputkin ainekset ja keittele Marinara-tomaattikastiketta 20 minuuttia kasaan. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.

VINKKI: Kun toritomaatit ovat heinä-elokuussa halvimmillaan tai Mutti on tarjouksessa, osta reippaasti ja tee Marinaraa pakkaseen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi