Marenkijäätelö

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Marenkijäätelö on kotijäätelön “kevyempi” versio. Marenkijäätelöön saa käytettyä ylimääräiset valkuaiset kivasti. Et myöskään tarvitse jäätelökonetta tämän tekemiseen, vaan homma onnistuu näppärästi kulhon ja vispilän avulla.

Ainekset kuudelle

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 2 limen mehu

Vinkki: marenkijäätelön voi maustaa yhtä mielikuvituksellisesti kuin minkä tahansa jäätelön.

Vaahdota valkuainen ja sokerit. Hyvän valkuaisvaahdon salaisuus: huoneenlämpöiset munat, puhtaat ja kuivat työkalut ja käsinvatkaus.
Vaahdota kerma erikseen.
Vuoraa pakastuskulho kelmulla. Yhdistä vaahdot kulhoon, purista päälle limen mehua ja sekoita varovasti. Sulje kelmulla, ettei pakastimesta tartu hajuja jäätelöön. Laita puoleksi tunniksi pakastimeen ja sekoita taas varovasti. Anna sen jälkeen jäätyä rauhassa ainakin neljä tuntia.
Marenkijäätelö on pakastinkylmänä erittäin kovaa, mutta sulaa nopeasti – eli tarjoilun ajoituksen kanssa pitää olla tarkkana. Kelmu pohjalla auttaa irrottamisessa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi