Mantelikanaa ruukussa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arviota)
Loading...

“Escaldums” on mallorcalainen mantelikana, joka sisältää näppärästi koko ruoan yhdessä ruukussa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g broilerin rintafilettä (voi käyttää myös muita luisia osia).
  • 4 isoa perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl chiliä
  • suola pippuri

Mantelikuorrutus

  • 100g kuorittuja manteleita
  • 3 kypsää tomaattia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl meiramia

2 pannua liedelle ja uuni lämpenemään 200C astetta. Jos löytyy tuollainen laakea saviruukku niin erinomaista, muuten täytyy tyytyä johonkin vastaavaan vuokaan. Kuori valkosipulinkynnet ja sivele ruukun pinnat sillä. Jätä loput ruukkuun. Ala paahtaa manteleita toisella pannulla, varo ettei pala. Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös perunat.

Oliiviöljyä toiseen pannuun ja ota broileriin väri kauttaaltaan. Mausta suolalla, pippurilla, hipulla kanelia ja chiliä. Siirrä lihat ruukkuun ja jauhota pinnalta. Lohko perunat neljään osaan (eli jää isoiksi) ja sujauta ne lihojen väliin ruukussa.

Lisää oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipulisilppu makeaksi. Siirrä myös ruukkuun broilerin ja perunoiden päälle.

Mantelikuorrutus

Kylmäkalttaa tomaatit (jos olet laiska niin poista vain kanta). Laita tomaatit sauvasekoittimen mukana tulevaan “tuoppiin”. Laita sinne myös paahtuneet mantelit, valkoviini, oliiviöljy ja jauha sauvalla todella tasaiseksi. Kun on valmista niin iske vielä meirami mausteeksi. Kaada ruukun päälle tasaiseksi kuorrutteeksi.

Paista mantelikanaa uunissa noin 40 minuuttia niin että perunat ovat kypsiä. Nosta ruukku sellaisenaan pöytään ja nauti lämpimänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi