Mantelikala

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Ainekset neljälle

  • 4 palaa pakasteseitiä (n. 100g paloja)*
  • lehtikaalia
  • 1/2 lime
  • 150g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kourallinen mantelilastuja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita

*vinkki: voit tehdä ruoan myös tuoreesta seitifileestä, jos sattuu kalatiskistä löytymään. Lyhennä silloin uuniaikaa.

Sulata seiti kunnolla ennen käyttöä. Laita uuni tulemaan 200C asteeseen. Huuhtele ja hienonna muutama lehtikaalin lehti. Hiero voi uunivuoan pintaan. Laita lehtikaali vuokaan.

Nostele seitipalat vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kalojen pintaan tuorejuustoa. Kaada mantelilastut kalojen päälle ja paina kevyesti. Purista limenmehua mausteeksi ja kaada kermaa koko komeuden päälle.

Paista mantelikalaa uunissa 20-25 minuuttia, niin että kala kypsyy ja mantelit saavat hiukan väriä.

Tarjoa mantelikala perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi