Mantelikakku

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

Ainekset kuudelle

  • 200 g mantelijauhoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 loraus mantelilikööriä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 4 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 50g mantelilastuja (kakun päälle)
  • tomusokeria koristeeksi

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Sekoita mukaan myös sokerit sekä muut ainekset. Vatkaa tasainen massa.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja kaada mantelikakkumassa vuokaan. Paista 180 C 35-40 minuuttia. Tarkkaile paiston lopussa ettei kakku pääse kärähtämään. Mantelikakun paistuessa, paahda pannulla mantelilastuihin väriä.

Jäähdytä kakku uunin jälkeen ja ripottele päälle paahdetut mantelilastut. Koristele mantelikakku sihdatulla tomusokerilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi