Mantelikakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 200 g mantelijauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 loraus mantelilikööriä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 4 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 50g mantelilastuja (kakun päälle)
  • tomusokeria koristeeksi

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Sekoita mukaan myös sokerit sekä muut ainekset. Vatkaa tasainen massa.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja kaada mantelikakkumassa vuokaan. Paista 180 C 35-40 minuuttia. Tarkkaile paiston lopussa ettei kakku pääse kärähtämään. Mantelikakun paistuessa, paahda pannulla mantelilastuihin väriä.

Jäähdytä kakku uunin jälkeen ja ripottele päälle paahdetut mantelilastut. Koristele mantelikakku sihdatulla tomusokerilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi