Mansikka-juustokakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (48 arviota)
Loading...

Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Kakun keksipohja

  • 350g Bastogne-keksejä
  • 100g sulatettua voita

Kakun täyte

  • 500 g mansikoita soseutettuna
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 5 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 7 liivatelehteä

Päälle:

  • tuoreita mansikoita tai muita marjoja
  • sitruunamelissaa koristeeksi

Perkaa ja soseuta mansikat. Pohjaa varten aja keksit muruiksi tehosekoittimella ja sulata voi sekaan. Sekoita keksipohja ja tasoita se irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja tiiviisti.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Laita vettä noin puoli desiä myös kiehumaan pieneen kattilaan. Kun liivatteet ovat pehmenneet, purista kuivaksi ja nosta kiehuvaan veteen, jonne ne sulavat nopeasti. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen, lisää myös sokeri ja muut kakun täytteen ainekset ja sekoittele tasainen massa.

Kaada täytemassa keksipohjan päälle ja tasoita. Nosta mansikka-juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi. Siivuta tuoreita mansikoita tai muita marjoja päälle ja aseta tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi