Mannerheimin kuhaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Marsalkka Mannerheim oli suuri kulinaristi. Suomalainen kuha oli hänen lempikaloja. Mannerheimin kuha on muunnelma eurooppalaisesta ravintolaklassikosta, Walewskan kuhasta.

Ainekset neljälle

Kuhat

  • 4 kuhafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rkl voita paistamiseen

Piparjuurivoi

  • 4 rkl voita
  • 4 rkl raastettua piparjuurta

Herkkusienikastike

  • 6 keskikokoista herkkusientä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • perunoita
  • herneitä
  • tilliä koristeeksi

Aloita piparjuurivoista. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Raasta piparjuuri sekaan. Sekoita ja laita kelmuun. Muotoile karkiksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Leikkaa kuhafileet pienemmiksi vinoneliöiksi. Mausta kauttaaltaan ja pyörittele korppujauhossa. Jätä Hetkeksi maustumaan huoneenlämpöön.

Paloittele herkkusienet. Laita 1 rkl voita pannulle ja paista sienistä nesteet. Ripottele vehnäjauholla, lisää voita sekoita hyvin. Mausta ja lorauta kerma sekaan. Kiehauta.

Paista kuhafileet nopeasti kuumalla pannulla reilussa voissa.

Kasaa annokset kuvan mukaan. Piparjuurivoita ei kannata välttämättä laittaa kalan päälle, koska se jäähdyttää pintaa. Tarjoa Mannerheimin kuhan lisäkkeenä herneitä ja keitettyjä perunoita.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi