Mangokana

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (46 arviota)
Loading...

Mangokanaan tulee perinteinen hapan-imeläkastike, joka kannattaa opetella ulkoa niin et tarvitse enää kaupan valmiita virityksiä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g kanaa wok-suikaleina
  • 1 kypsä mango
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 3 kevätsipulia
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tummaa soijaa
  • öljyä

Hapan-imeläkastike

  • 2 dl vettä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl ketsuppia
  • 1 rkl maizenaa
  • suolaa ja pippuria

Sekoita kastikeaineet ja jätä maustumaan.

Kuumenna wok-pannu tulikuumaksi. Lisää öljy, hienonnetu chili, valkosipuli ja kananpalat. Lorauta soija päälle. Tiristä kana nopeasti kypsäksi ja siirrä sivuun.

Lisää öljyä ja wokkaa paprikat ja sipulit nopeasti.

Heitä kanat takaisin wokkiin. Lisää viipaloitu mango. Freesaa minuutti.

Lorauta kastike sekaan. Pyöritä wokkia kokoajan. Heti kun kastike kiehahtaa ota mangokana pois levyltä ja tarjoile herkku.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Katariina -

    Oli ihan sikke hyvää! ihanaaaaaaaaa! siis en enää ikinä mee ravintolaa safkaa ku voi ite tehä tätä hapanimeläkastiketta ihan SIKA HYVÄÄÄÄ.

Kommentoi