Mamman marjapiirakka

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Marjapiirakka, lämmin kesäpäivä, mummolan rappusilla naama töhrössä – aijai mitä muistoja tämä herättää!

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

Murutaikina

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 4-5 dl metsämarjoja (tai puolet tästä hilloa)

Anna voin lämmetä huoneenlämmössä tunti.

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vaivaa taikinaksi. Taputtele taikina tasaiseksi pohjaksi vuokaan.

Valmista täyte sekoittamalla sokerit ja muna kermaviiliin.

Levitä ensin marjat (tai hillo) marjapiirakan päälle ja niiden päälle kermaviiliseos.

Paista 200C asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta hyytyy. Tarjoa mamman marjapiirakka vielä lämpimänä vaikka vaniljajäätelön kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi