Malesialainen kalacurry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Malesialainen kalacurry on täynnä ananaksen makeutta, chilin lämpöä ja kookoksen kermaisuutta. Voit tehdä sen oikeastaan mistä vain vaaleasta ja kiinteälihaisesta kalasta.

Ainekset neljälle

  • n.400g pakasteseitifileitä (tai pangasiusta)
  • 4 dl ananassosetta (jauha tölkkiananaksesta jos et löydä valmista)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 tlk kookosmaitoa

Mausteet

  • 2 rkl limenmehua
  • 1 tl currya
  • 1/3 tl kanelia
  • 3 tähtianista
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl korianterijauhoja
  • 1 tl chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 1-5 chiliä (maun ja tulisuuden mukaan)

Ota kala pehmenemään hyvissä ajoin.

Ota iso wokkipannu ja lorauta sinne ruokaöljyä. Ripottele kuivat mausteet sekä tähtianikset öljyyn ja ala ottaa lämpöä. Mausteet heräävät parin minuutin pyörittelyllä. Chileistä siemenet pois, pätkiksi ja pannulle.

Lorauta kookosmaito sekä ananassose pannulle ja kiehauta. Purista limenmehut mukaan. Leikkaa valkosipulista kanta pois ja wokkiin. Suolaa kunnolla. Anna kastikkeen porista reilulla lämmöllä eli hella täysillä.

Leikkaa kalafileet kuutioksi ja laita wokkiin. Sekoittele niin kauan että kalacurry alkaa taas kiehua. Lisää herneet, odota että alkaa kiehua ja siirrä pöytään.

Tarjoa malesialainen kalacurry riisin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi