Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.
Ainekset neljälle
- 200g paneer-juustoa
- 200g keitettyjä perunoita
- 1 rkl garam masalaa
- 1-2 rkl maissijauhoja
- 1 koura cashew-pähkinöitä
- 1 koura kuivattuja hedelmiä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen
- tuoretta korianteria ja paahdettuja pähkinöitä koristeeksi (halutessasi)
Kofta-kastike
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 cm pätkä inkivääriä
- 2 dl kermaa
- 2 dl jogurttia
- 1 rkl jeeraa
- chiliä maun mukaan
Vinkki: Malai koftan onnistuminen on kiinni koftaseoksen kiinteydestä. Pyöryköitä täytyy pystyä muotoilemaan käsillä, ja ne pitävät muotonsa ennen paistoa. Säädä maissijauholla. Älä kuitenkaan tee sementtiä palleroista.
Raasta paneer-juusto sekä peruna kulhoon. Leikkaa hedelmät pieneksi ja murskaa pähkinöitä pienemmäksi. Sekoita kofta-ainekset ja sido taikina maissijauholla. Laita jauhoja sen verran, että pystyt muotoilemaan taikinasta kananmunan kokoisia palloja.
Uppopaista malai koftat ruokaöljyssä. Pidä öljyn lämpötila 165C tuntumassa, jolloin koftat ruskistuvat hitaasti ja ehtivät kypsyä myös sisältä. 6-7 minuuttia pitäisi riittää.
Tee kofta-kastike: Silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri pannulle. Lorauta 2 rkl ruokaöljyä pannulle ja paahda mausteita hetken aikaa, että maut irtoavat. Lisää kerma ja jogurtti. Laita myös paistetut malai koftat pannulle ja pyöritä kastikkeessa.
Aseta malai koftat tarjoiluastiaan, kaada kastike päälle ja koristele.
2 kommenttia
En tiedä mikä meni vikaan, ohjeen mukaan tuli tehtyä, olipas paha 🙁
Joo, aika paha. Ei vaan, hyvä pohja mut paljon lisää mausteita tarvis.