Malai kofta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Ainekset kuudelle

  • 200g paneer-juustoa
  • 300g perunamuusia
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1-2 rkl maissijauhoja
  • 1 koura cashew-pähkinöitä
  • 1 koura kuivattuja hedelmiä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen
  • tuoretta korianteria ja paahdettuja pähkinöitä koristeeksi (halutessasi)

Kofta-kastike

  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl jogurttia
  • 1 rkl jeeraa
  • chiliä maun mukaan

Raasta paneer-juusto kulhoon. Leikkaa hedelmät pieneksi ja murskaa pähkinöitä pienemmäksi. Sekoita kofta-ainekset ja sido taikina maissijauholla. Laita jauhoja sen verran, että pystyt muotoilemaan taikinasta kananmunan kokoisia palloja.

Uppopaista malai koftat ruokaöljyssä. Pidä öljyn lämpötila 170C tuntumassa, jolloin koftat ruskistuvat hitaasti ja ehtivät kypsyä myös sisältä. 6-7 minuuttia pitäisi riittää.

Tee kofta-kastike: Silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri pannulle. Lorauta 2 rkl ruokaöljyä pannulle ja paahda mausteita hetken aikaa, että maut irtoavat. Lisää kerma ja jogurtti. Laita myös paistetut malai koftat pannulle ja pyöritä kastikkeessa.

Aseta malai koftat tarjoiluastiaan, kaada kastike päälle ja koristele.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi