Maksaa Valencialaisittain

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Upean maukas pataruoka, jonka voi tehdä myös naudanpaistista, jos maksa ei satu maistumaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g naudanmaksaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2dl paseerattua tomaattia
  • 2 kourallista oliiveja (vihreitä)
  • 100g tuoreita herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria
  • suolat pippurit

Poista maksasta kalvot ja siivuta se. Suikaloi myös paprika ja herkkusienet. Siivuta valkosipuli. Halkaise oliivit.

Laita öljyä pannulle ja ota maksaan nopeasti väri. Mausta suolalla ja pippurilla. Jauhota siivut ja siirrä sivuun.

Lorauta sen jälkeen pannulle valkoviini, tomaatti, sokeri ja valkosipulit. Keitä liemeä hetki sekaisin.

Ota korkeareunainen uunivuoka (kannellinen) ja kerrostele ainekset siihen. Kaada kastikeliemi päälle ja paista 250 uunissa n. 25 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Reijo Aalto -

    Hei,

    resepti “Maksaa Valencialaisittain” ei vaikuta kovin katu-uskottavalta. Reseptiin liittyvässä kuvassa näyttäisi olevan ainakin punasipulia, laakerinlehtiä ja jotain tummia papuja, mutta itse reseptissä niistä ei ole mitään mainintaa. Toisaalta reseptissä mainitut herkkusienet ja oliivit puuttuvat kuvasta.
    Mikä on kuvan maksapihvien resepti?

    Parhain terveisin,

    Reijo Aalto
    Torremolinos, Espanja

    • Kiitokset palautteesta, annoskuvat ovat näköjään sekoittuneet. Täytyykin tehdä maksaa mahdollisimman pikaisesti niin saadaan kurantti kuva.

Kommentoi