Maksaa ja sipulia

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

Ainekset neljälle

  • 500g naudanmaksaa
  • 500g sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Silppua valkosipuli. Laita sipulit isoon reunalliseen paistinpannuun ja ala kuullottamaan oliiviöljyn kanssa.

Leikkaa maksasta kalvo pois. Siivuta parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Liota hetken aikaa kylmässä vedessä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperin päällä.

Kun sipuli on kullankeltaista (oikeaoppinen sipulin kuullotus ottaa vartin verran) ja pehmeää, lisää sokeria, sekoita ja siirrä tarjoiluastian pohjalle tasaiseksi.

Paista samalla pannulla maksasiivuihin nätti väri kummallekin puolella (paistoaika riippuu halutusta kypsyydestä 5-10 min.) ja mausta kunnolla. Sirottele vehnäjauhoja päälle ja kaada valkoviini perään pannulle. Kiehauta kunnolla jolloin kastike sakenee. Silppua persiljaa sekaan.

Tarjoa maksaa ja sipulia persiljasilpulla koristeltuna.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi