Makrillimousse

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Makrillimousse patongin päällä on vedet kielelle herauttava alkupala. Savustettua makrillia saa yleensä kalatiskistä. Jos ei löydy sieltä, niin kannattaa katsoa säilykkeet.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 150g savustettua makrillia
  • 2 salottisipulia
  • n.150g ranskankermaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • tuoretta tilliä
  • patonki
  • oliiviöljyä

Pilko makrilli sekä sipulit kattilaan. Lisää loput ainekset (tilliä lukuun ottamatta) ja keitä hissukseen ylimääräiset nesteet pois.

Jauha makrillimousse hyvin hienoksi sauvasekoittimella ja jätä jäähtymään.

Leikkaa sillä aikaa patonki ohuiksi siivuiksi ja paista rapeaksi reippaassa oliiviöljyssä pannulla. Siirrä sivuun.

Pilko reipas kourallinen tillin varsia ja sekoita makrillimousseen. Maista ja lisää suolaa jos tarvetta.

Annostele mousse patonkien päälle ja koristele tillin oksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi