Makkarakeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Perinteiseen makkarakeitto saa upean “twistin” kun maustat lientä tomaatilla ja viinietikalla. Ei tarvitse lisätä ketsuppia lautasella?

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 400g hyvää lenkkiä (luomu ei ole häpeä)
  • 400g lanttua
  • 400g porkkanaa
  • 400g perunaa
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 2 kouraa yrttejä (basilika, timjami jne.)
  • 1,5l lihalientä
  • 2 rkl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • Suola ja pippuri
  • pari tippaa chiliä

Laita liemi, paseerattu tomaatti, etikka ja mausteet kiehumaan isoon kattilaan.

Kuori ja kuutioi kasvikset peukalonpään kokoiseksi kuutioksi. Purjo renkaiksi. Kuori ja leikkaa makkara kuutioksi.

Heitä kattilaan pienellä viiveellä (eli kypsymisjärjestyksessä) lanttu, sitten peruna ja porkkana. Tämähän ottaa puolisen tuntia. Kun kasvikset melkein kypsiä, lisää purjo ja makkara. Maista keittoa, pitää löytyä suolaa.

Kiehauta keittoa vielä viisi minuuttia ja nosta pöytään tekeytymään vartiksi. Tarjoile makkarakeitto ruisleivän ja oikean voin kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi