Maki sushi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Klassiset levärullat joissa täytteenä vihanneksia, kalaa, rapuja etc. Rullaamisen tarvitaan bambumatto.

Viimeksi päivitetty

Ainekset (1 arkki = n. 10 makia)

Kurkku-maki (kappamaki)

  • 3 leväarkkia (nori)
  • 4 dl sushi-riisiä
  • 1/2 kurkku (kuorittu, siemenet poistettu)
  • 2 rkl mätitahnaa

retikka-maki

  • 3 leväarkkia (nori)
  • 4 dl sushi-riisiä
  • 1 hillottu retikka

lohi-maki

  • 3 leväarkkia (nori)
  • 4 dl sushi-riisiä
  • 100g Lohen selkäfileetä

Ota nori-arkki bambumatolle. Kastele kädet ja pyörittele pallo riisiä käsissäsi. Laita riisi arkin keskelle ja levitä se “nypyttelemällä koko arkin laajuiseksi, lukuunottamatta parin sentin kaistaletta yläreunassa.

Laita valitsemasi täytteet 1/3 osa korkeudelle arkin alareunasta vaakasuoraan.

Rullaa maki bambumaton kanssa tiiviiksi rullaksi. Kostuta yläreuna jolloin nori liimaantuuu näppärästi kiinni. On hiukan hankala aluksi mutta nopeasti tämän oppii.

Pätki rulla sopivan mittaisiksi suupaloiksi terävällä veitsellä, jota voi välillä huuhdella vedellä niin homma onnistuu helpommin.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi