Makaronimössö

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (85 arviota)
Loading...

Makaronimössö on jotain mitä kukaan ei tunnusta tekevänsä, mutta jota kokitkin laittavat mielellään kotonaan. Konstailematon mutta herkullinen – yhdistäähän se kaksi suurta suomalaisten rakkautta; jauhelihaa ja makaronia. Katso myös miten makaronimössöstä syntyy pyhäpäivän versio.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 500g makaronia
  • 2 rkl suolaa
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl paprikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • ketsuppia annoksien päälle

Pyhäpäivän makaronimössö

Unohda ketsuppi ja lisää päälle:

  • Aura-juustoa muruina
  • thai-chilikastiketta

Laita vesi (2 litraa ja suolaa 2 rkl) kiehumaan. Keitä makaronit napakoiksi ja siivilöi.

Makaronimössön aikaa vievin kohta on (niin kuin yleensä muissakin jauheliharuoissa) sipulin kuullotus. Ihmiset yleensä hätiköivät sipulin kanssa aivan liikaa. Jotkut laittavat jopa jauhelihan ja sipulin samaan aikaan pannulle, jolloin on varmaa ettei sipuli ehdi kypsäksi.

Kuori sipuli ja silppua se niin pieneksi kuin saat. Lorauta ruokaöljyä pannulle ja kaada sipulit perään. Ala ottaa lämpöä pannuun ja sekoita sipuleita niin kauan, että sipulista häviää neste ja se muuttuu nätin kullan väriseksi. Silloin maku tiivistyy ja sipuli saa myös makean sävyn. Tämä ottaa helposti 5-10 minuuttia.

Lisää vasta sen jälkeen jauheliha ja paista se nopeasti kypsäksi muutamassa minuutissa. Mausta reilusti. Sekoita makaronit ja jauheliha kattilassa. Tarjoa makaronimössö rohkeasti ketsupin kanssa.

Pyhäpäivän makaronimössö on jo suorastaan juhlaruokaa. Siihen ei ketsuppia sotketa, vaan murustetaan annosten päälle Aura-juustoa ja lorautetaan hieman makean tulista thai-chilikastiketta päälle. Onpas sitten aivan mahtavan hyvää!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Itse laitan aina sipulit jauhelihan sekaan,koska haluan etteivät ruskistu ,vaan sipulin maku saa tulla esiin.Tästä olen saanut erikoiskiitoksen ravintolan asiakkailta 🙂

  2. Kehno resepti, liikaa suolaa ja mm. juusto puuttuu. Ei tullu hyvää tällä ohjeella.

Kommentoi