Makaronilaatikko

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Makaronilaatikko on Suomen kansallisruoka. Ruoka tehdään monella eri tyylillä; tässä makaronit esikeitetään kolmeen eri kypsyyteen, jolloin ruokaan saadaan mukavaa suutuntumaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg makaronia
  • 3 sipulia
  • 500g naudan paistijauhelihaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l punaista maitoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • suolaa, pippuria ja sokeria
  • öljyä

Vinkki: makaronilaatikkoa kannattaa tehdä reilusti kerralla. Se vain paranee kun sitä lämmittää pannulla tulevina päivinä.

Laita isoon kattilaan 2 litraa vettä kiehumaan. Sinne 1 rkl suolaa.

Jaa makaronit kolmeen osaan. Kun vesi kiehuu, heitä 1/3 makaroneista veteen. Kiehuta 3 minuuttia, sitten seuraava kolmannes sisään = 3 minuutia ja viimeiset makaronit = 3 minuuttia. Näin saat kolmen eri kypsyysasteen makaroneja. Kaada vedet pois ja lurauta öljyä sekaan.

Silppua makaronin kiehuessa sipulit pannulle ja ala kuullottamaan öljyssä. Kun sipuli on ruskistunut (n. 10min), mausta 1 tl sokeria.

Lisää pannulle jauheliha reippaina paloina. Pyörittele hetki (ei tarvitse ehtiä kypsäksi) ja mausta suolalla, tomaattipyreellä, balsacmicolla ja pippurilla.

Riko kulhossa munat, vatkaa sekaan maito, muskottipähkinä, 1 tl sokeria ja valkopippuri.

Sekoita makaronit ja lihat. Kaada ne vuokaan. Tasoita ja tiivistä kunnolla. Lorottele munamaito tasaisesti vuokaan niin, että päälimmäiset makaronit juuri ja juuri peittyvät.

Paista makaronilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi