Madrasin kala-curry

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (51 arviota)
Loading...

Tiivislihainen kala on tähän hyvä mutta sitä kun on meillä vaikea saada? Äyriäiset sopivat myös erinomaisesti.

Ainekset neljälle

  • 2 sipulia
  • 300g kalaa (Haukea, kuhaa, mustekaloja, katka- tai tiikerirapuja, mitä vaan mieleen tulee)
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2 rkl luonnonjogurttia (rasvaista)
  • 1/2 dl tomaatipyreetä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 koura tuoretta korianteria koristeeksi
  • 200g kukkakaalia

Masala eli mausteseos

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl jeeraa (jauhettu juustokumina)
  • 2 rkl korianteria jauhettuna
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-5 chiliä maun mukaan

Silppua sipuli hienoksi ja laita öljyn kanssa paksupohjaiseen kasariin kuullottumaan.

Jauha Masala-ainekset morttelissa tasaiseksi tahnaksi ja lusikoi se sipulin joukkoon. Jos käytät pitkään kypsytettävää kalaa (kuten pakastemustekalat) iske ne tässä vaiheessa pannuun.

Kaada myös kookosmaito ja tomaattipyree kasariin. Leikkaa kukkakaali pieneksi nupuiksi ja heitä sekaan. Lorauta hiukan vettä mukaan jos on liian tönkköä.

Keitä niin kauan että kukkakaali pehmenee, lisää lopussa jogurtti. Tarkista maku. Heitä nopeasti kypsyvät kalat tässä vaiheessa ja sekoita.

Kaada tarjoiluastiaan ja koristele korianterisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi