Madekeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kausiherkkumme madekeitto merkkaa talven paikan. Toisille made on liian ruotoinen, joten tätä herkullista reseptiä kannattaa kokeilla muidenkin kalojen valmistukseen. Tuore turska sopii vallan mainiosti.

Ainekset neljälle

  • 1 made nyljettynä
  • 2 sipulia
  • 6 perunaa
  • 10 maustepippuria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 nippu tilliä

Vinkki: Jos korvaat mateen muulla kalalla, kuten turskan fileellä, lisää kalalientä veden sijaan, ja vähennä suolan määrää.

Leikkaa kalan pää pieneen kattilaan. Laita vettä 5 desilitraa ja ala ottaa lämpöä. Mausta kalaliemi pippureilla, laakerilla ja suolalla. Keittele kannen alla hissukseen 10 minuuttia.

Kuori sillä aikaa perunat ja sipulit. Leikkaa peruna keittokuutioksi ja siivuta sipuli veneiksi.

Siivilöi keiton liemi talteen ja laita isompaan kattilaan. Tiputa perunat mukaan ja keitä lähes pehmeäksi. Lisää hiukan vettä jos uhkaa kuivua.

Paloittele kala reiluksi lohkoksi. Silppua tilli.

Lorauta kerma kattilaan sekä sipulit ja voita. Kiehauta keitto ja lisää kalan palat sekä silputtu tilli. Älä keitä enää, vaan nosta madekeitto pöytään tekeytymään kannen alle vartiksi. Kala kypsyy siinä ajassa hyvin ja keiton maut tasoittuvat.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi