Jenkkien Mac and Cheese on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsittämättömän hyvää. Juustomakaroni käy lisukkeena tai sen voi tehdä pääruoaksi lihaisampana versiona.
Ainekset neljälle
- 400g makaronia kuivana
- 1 rkl suolaa keitinveteen (2 litraa)
- 5 dl täysmaitoa
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 200g cheddaria tai muuta juustoa raasteena
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl sokeria
- 1 – 2 rkl korppujauhoja päälle
Vinkki: Lihaisampi Mac and Cheese syntyy kun laitat sekaan kinkkua tai pekonia. Pintaan voi hakea rapeutta myös murskatuilla juustokekseillä.
Keitä makaroni lähes kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vedet pois ja anna höyrytä hetki.
Makaronin kiehuessa sulata voita kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhoja. Vispaa maito sekaan ja kiehauta nopeasti. Mausta valkopippurilla, suolalla ja sokerilla. Sulata cheddar sekaan ja jätä juustokastike jäähtymään.
Sekoita ainekset, kaada uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle.
Gratinoi juustomakaroni grillivastuksien alla tai 250C uunissa muutama minuutti niin, että kuori ehtii saada hiukan väriä. Varo ettei kärähdä. Anna juustomakaronin jäähtyä uunin jälkeen vartin verran.
4 kommenttia
Kamala resepti. Ei maistu lainkaan aidolta mac n cheeseltä. Jauhoista, liikaa suolaa..
Kiitokset kommentista. Suola tulee makaronin keitinveteen. Lisätty tästä maininta myös ainesosaluetteloon.
Mittasuhteet on vähän pielessä. 400g makaroni on liikaa muiden raaka-aineiden määrään nähden. 200g on parempi määrä.
Kiitokset, resepti testattu taas ja mittasuhteita muutettu.