Mac and Cheese eli juustomakaroni

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (76 arviota)
Loading...

Jenkkien Mac and Cheese on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsittämättömän hyvää. Juustomakaroni käy lisukkeena tai sen voi tehdä pääruoaksi lihaisampana versiona.

Ainekset neljälle

  • 400g makaronia kuivana
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 150g cheddaria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl korppujauhoja päälle

Vinkki: Lihaisampi Mac and Cheese syntyy kun laitat sekaan kinkkua tai pekonia.

Keitä makaroni kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vedet pois ja anna höyrytä hetki.

Makaronin kiehuessa sulata voita kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhoja. Vispaa maito sekaan ja kiehauta nopeasti. Mausta valkopippurilla, suolalla ja sokerilla. Sulata cheddar sekaan ja jätä juustokastike jäähtymään.

Sekoita ainekset, kaada uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle.

Gratinoi juustomakaroni 250C uunissa vartin verran. Varo ettei kärähdä. Anna jäähtyä uunin jälkeen vartti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi