Lyonin kana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 8 kpl broilerin paistileikettä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipuli
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk ranskankermaa
  • voita
  • tuoretta rakuunaa

Vinkki: Jos et omista kannellista pannua, voit tehdä Lyonin kanan myös vuoassa uunissa.

Valitse iso korkeareunainen pannu. Mielellään sellainen, johon löytyy kansi. Lorauta oliiviöljyä pohjalle ja broilerit perään. Paista muutama minuutti nahkapuoleen väriä.

Lorauta punaviinietikka sekä kanaliemi pannulle ja anna kiehahtaa. Sekoita tomaattipyree mukaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Leikkaa kokonaisesta valkosipulista hattu pois ja upota sellaisenaan kastikkeeseen. Hauduta hellästi poreillen kannen alla 30 minuuttia. Sekoita välillä.

Nosta kypsät broilerin paistileikkeet tarjoiluastiaan ja peitä foliolla, että pysyvät lämpiminä.

Viimeistele kastike; silaa reilulla ruokalusikallisella voita. Kun se on sulanut, sekoita ranskankerma mukaan. Ota reipas koura tuoretta rakuunaa ja revi kastikkeeseen.

Kaada kastike paistileikkeiden päälle ja koristele Lyonin kana tuoreella rakuunalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi