Luumupossu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Luumupossu on kermaisen täyteläinen kastike, jota kepeyttää makea luumu. Timjami sopii tähän bistrohenkiseen ruokaan erinomaisesti – samoin oikein valittu viini.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • n. 600g possun sisäfilettä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 koura kuivattuja kivettömiä luumuja
  • 2 tl timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • ruokaöljyä
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Poista fileestä ylimääräinen rasva. Leikkaa filee 2 cm paksuiksi kiekoiksi.

Lorauta öljyä kuumalle pannulle ja paista lihaan nätti väri kummallekin puolelle. Reippaasti suolaa ja pippuria mausteeksi.

Kaada viini pannulle ja kiehauta pois. Jauhota lihapalat ja lisää voita sekä lihaliemi pannulle. Anna kiehahtaa kunnolla ja lisää kerma sekä timjami. Keitä muutama minuutti kasaan, lisää luumut kastikkeeseen ja nosta luumupossu pöytään.

Koristele luumupossu lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi