Pohjois-Espanjan siiderialueiden pravuuri; Salmon a la Sidra on upea ja helppo kalaruoka.
Ainekset neljälle
- 4 kpl 150g siivua lohifilettä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 siivua ilmakuivattua kinkkua
Siiderikastike
- 1 pullo kuivaa omenasiideriä (luomua mielellään)
- 2 dl kalalientä
- 1/2 tl dijon-sinappia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl voita
- Suola, pippuri, sokeri
Kylkeen
- perunoita
- parsakaalia
- lehtipersiljaa
Kuori perunat ja laita kiehumaan. Parsakaalit voi höyryttää pikaisesti.
Valmistele lohi leikkaamalla poikkipäin fileestä nätit siivut. Fileeraa paloista nahka pois ja pyörittele vehnäjauhoissa kauttaaltaan. Paista nopeasti kuumalla pannulla kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä ne 100 asteiseen uuniin odottelemaan.
Siiderikastike
Lorauta paistopannulle siideri. Kiehauta ja lorauta siideri pieneen kastikekattilaan. Lisää sinne myös kalaliemi. Kiehuta hissukseen niin että alle puolet jää jäljelle. Sekoita joukkoon hiukan Dijonia ja suurusta oliiviöljyllä ja voilla. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Kastikkeen kiehuessa huuhtaise paistinpannu ja kinkut siihen nätiksi pinnaksi. Ota hillitty lämpö niin että kinkku alkaa paistua ja rapeutua. Pari minuuttia ja ne voi leikata leikkuulaudalla hienoksi siivuksi.
Kasaa annokset syville lautasille; pohjalle pari pottua ja parsanpalaa. Revi niiden päälle lehtipersiljaa. Lohifile nätisti vihanneksien päälle. Lusikoi siiderikastiketta lohen päälle (josta se valuu lautasen pohjalle) ja hyppysellinen kinkkuruohetta kruunaamaan koko komeus!