Kaupan palvelutiskin rapu- tai lohiviettelys syntyy kotonakin erittäin helposti. Suuta muikistavan herkullisen maun salaisuus piilee suolassa, sokerissa ja viinietikassa.
Ainekset neljälle
- 200g lohta (graavina, kylmäsavuna, lämminsavuna. Myös rapu käy kypsänä)
- 1 omena
- 10 cm pätkä purjoa
- 1 makukurkku
Kastike
- 1 koura tilliä
- 1 dl smetanaa
- 1 dl majoneesia
- 1 tl suolaa
- 1-3 tl sokeria
- 1-2 tl valkoviinietikkaa
- valkopippuria tai chiliä
Silpusta tai leikkaa käyttämäsi kala hienoksi.
Kuori ja silpusta omena hyvin hienoksi. Mandoliini on todella hyvä väline.
Sama juttu purjolle (vaalein osa). Makukurkku myös hyvin hienoksi.
Lohiviettelyksen kastikkeen salaisuus perustuu yksinkertaisuudessaan rasvan, suolan, sokerin ja hapokkuuden täyteläiseen yhdistelmään. Eli pyöräytä ainekset sekaisin ja maista. Näitä kaikkea pitää kastikkeesta löytyä. Sekoita sitten kalat kastikkeen kanssa parilla pyöräytyksellä ja asettele lohiviettelys nätisti tarjolle.