Lohipyörykät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Lohipyörykät tulee liian usein ostettua eineksenä. Tuoreesta kalasta itse tehtynä tämäkin ruoka on kuin toisesta ulottuvuudesta.

Ainekset neljälle

  • 350g lohta (osa voi olla myös savustettua)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sipulijauhoja
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl kuivattua tilliä
Jauha lohi hienoksi, esimerkiksi monitoimikoneella onnistuu näppärästi.
Vaivaa aineksista suhteellisen kiinteä taikina. Jätä tekeytymään hetkeksi, jolloin korppujauho ehti sitoa nesteet. Lämmitä sillä välin uuni 210C.
Pyörittele taikinasta melko pieniä pyöryköitä, jolloin ne pysyvät kasassa paremmin paiston aikana.
Paista lohipyörykät uunissa noin vartin verran. Tarkista lopuksi kypsyys halkaisemalla yksi.
Tarjoa sitruunalla ja tillillä maustetun kermaviilin sekä keitettyjen perunoiden kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi