Lohipasta

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Valloittavan kermainen lohipasta saa kivoja makuvivahteita kapriksista ja makeista herneistä.

Ainekset neljälle

  • 500g Rigatoni pastaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 300g kylmäsavulohta tai graavia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valkoviiniä (tai vesi+viinietikkaa)
  • 2 kouraa tuoreita herneitä (tai pakasteita)
  • 3 rkl pieniä kapriksia
  • 1 koura lehtipersiljaa tai kevätsipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolat pippurit

Tee lohipasta näin:

Pasta kiehumaan reiluun suolattuun veteen. Ota isoin pannusi ja siihen öljyä – keskilämpö.

Kuori ja silppua sipuli niin hienoksi kuin saat. Laita pannulle ja ala ottaa hissuksiin väriä. Kun se alkaa ruskistua, lorauta viini pannulle. Kiehuta niin että neste on lähes hävinnyt.

Heitä valkosipulit pannulle ja freesaa hetki. Sekoita pari kauhallista pastan keitinvettä kastikkeeseen.

Laita herneet pannuun ja kun ne ovat hetken kiehahtaneet, niin kaprikset perään. Sekoita kerma ja kananmuna. Suikaloi lohi ja lisää kummatkin pannulle. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada myös pannulle.

Silppua lehtipersilja sekaan ja sekoita lohipasta tasaiseksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Herkulliselta vaikuttaa! Omaan lohipastabravuuriini tulee lisäksi savusimpukoita ja mausteena toimii persilja. Aivan älyttömän hyvää! 🙂

Kommentoi