Lohimousse

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

Valloittavan pehmeä lohimousse on näyttävä pikku naposteltava juhliin. Saaristolaisleipä antaa suolaiselle lohelle makean vastapainon.

Ainekset kahdelletoista

  • 1 iso paketti saaristolaisleipää
  • 250-300g kylmäsavustettua lohta
  • 1 punasipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tillipuska (jätä hennoimpia oksia koristeeksi)
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Vinkki: lohimoussen tekeminen vaatii blenderin tai vähintäänkin hyvälaatuisen sauvasekoittimen.

Pilko ainekset ja laita ne blenderiin kermaa sekä tilliä lukuunottamatta. Jätä jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

Ennen tarjoilua lisää desi kermaa blenderiin ja aja nopeasti sileäksi. Sekoita jäljellä oleva kerma kermavaahdoksi. Pilko tilli hienoksi. Sekoita lohiseos, tilli ja kermavaahto tasaiseksi massaksi.

Laita lohimousse pursotinpussiin ja pursota leiville. Koristele tillinoksilla ja tarjoa mielellään heti, ettei kermavaahto ehdi lässähtää.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi