Lohimedaljongit al Mar

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Lohimedaljongit ovat näyttävää lohiruokaa. Kylkeen sopii sitruunamuusi ja kirsikkatomaattikastike.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g paksua lohifileetä
  • suola pippuri
Sitruuna-perunamuusia
  • 1 kg rosamunda perunaa
  • 1 sitruuna
  • 2-4 dl punaista maitoa
  • 1 tl valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
Kirsikkatomaattikastike
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 2 rs kirsikkatomaatteja (tai tölkissä)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • suolat ja pippurit

Sitruuna-perunamuusia
Laita perunat kiehumaan kuorineen. Kun ovat täysin kypsiä, kuori ja muussaa niin kuin perunamuusi tehdään. Mausta muusi raastetulla sitruunankuorella sekä
sitruunanmehulla.

Kirsikkatomaattikastike
Kuori ja lohko sipuli neljäksi osaksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja ala kiehuttaa hissukseen – sellainen vartti tai 20 min. Kun mehu on irronnut ja kastike on sakeutunut, paseeraa se siivilän läpi kuppiin. Voit halutessasi keittää vielä paseerattua tomaattikastiketta kasaan – maut voimistuvat mitä vähemmän kastiketta on jäljellä.

Lohimedaljongit
Lohimedaljongin leikkaaminen ei ole avaruustiedettä. Leikkaa lohifilee ensin neljään pätkään (nahkapuoli alaspäin). Leikkaa sitten jokainen pätkä nahkaan asti halki. Nosta veitsen tylsällä puolella nahkan alta ja voila; Lohimedaljongit ovat valmiit.

Paista lohimedaljongeja tipassa öljyä pari minuuttia per puoli. Suolaa ja pippuria pintaan.

Kasaa lautaselle keko muusia toiseen reunaan, vedä lusikalla keskustasta ulospäin viiva. Aseta lohimedaljongi koloseen. Tiputtele kastiketta muusin reunoille.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi